STILLEBEN av Pär Lundgren

Galleri Gordon har fått tillökning och nu ställer en av våra nyinflyttade ut. Galleri Gordon Presenterar stolt Pär Lundgren och hans utställning Stilleben.

Med en fot i industrisamhällets avfolkningsort och en fot i den ständigt växande framtidsstaden har Pär Lundgren en unik utsiktpost över nutid och dåtid.

Stilleben är en serie kompromisslösa bilder där Pär använder sig av sin utsiktspost för att diskutera ämnen som tidens gång, livet slut och meningen med alltihop.

Titeln Stilleben (Stilla liv) är en lek där titeln ställs emot bildernas tema om död och åldrande. Titeln refererar även till Pärs arbetssätt där människor ställs upp på ett sätt som påminner mer om stillebenfotografi än något annat.

Med ett säreget bildspråk och en teknisk skicklighet skapar Pär Lundgren bilder som berör. Med en ständigt närvarande, nattsvart humor tas vi med på en resa till Pär Lundgrens Öland, där tiden tycks ha stått stilla.

Pär är ursprungligen från Mörbylånga på Öland men är numera boende i Malmö och är en del av Galleri Gordon. Han är utbildad vid fotolinjen på Östra Grevies Folkhögskola och läser just nu kurser vid Högskolan För Fotografi i Göteborg.

Han är publicerad i Konstantologin This must be the Place och har deltagit i ett flertal
samlingsutställningar på bland annat Fotobienalen i Malmö, Fotomässan i Stockholm, konstnatten på Öland och den i Sydamerika turnerande utställningen Mi Suecia för att nämna några.

Hjärtligt välkomna!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s